2010. július 1., csütörtök

Románia!!! Hová megyünk ???

Rendesen már kezddem élvezni, hogy nézzem a Realitatea TV-t és az Antena 3-at, kiváncsiságból, hogy a mostani BaseBoc ország, mi a francokat akar még levágni, vagy megnövelni, csak azért, hogy a gazdasági válságból jussunk ki.

Előszőr is, eltervezték hogy a nyugdíjak 15%-al kéne csökkenjenek, és az állami fizetések pedig 25 %-al. Ez nagyon jó ötlet, és pártolom is ezt a határozatot. Ha azt akarják, hogy mlg nagyobb nyomotba vigyek ezt az amúgy is nyomorult országot, akkor mindent bele, minden kiadást az állam felére kéne csökkentse. Egyszerűbben mondva, most kaszálnak!!!





Másodjára pedig...minden okos, és ügyes ember, aki tervez valamit, mindig van egy B terv. BaseBoc-nak is megvolt a B terve, éspedig a mai naptól kezdve 24 %-ra emelkedett az ÁFA, és akkor automatikusan növekednek az árak még 5 %-al, hogy az egyszrű kereskedőnek, maradjon még egy annyi pénze, hogy vegyem egy rúd szalámit. Ez egyszerűen fantasztikus, ismét jön hogy pofán csapjam magam, hogyan lehetne ez egy olyan jó krizis ellenes módszer, dehát Istenem, ezek szerint nem látok túl a dolgokon.



Árvíz van az egész országban, minden moldvait visz el a víz. Nekem nincs abszolut semmi bajom azokkal az emberekkel, csak kurvára lusta emberek. Megértem, hogy sírsz, jön hogy felakaszd magad, mertt nincs már meg a házat, vagy a plazma tv víz alatt van, de ne csak siránkozz...DOLGOZZ iss valamit.
Most kábé 2-3-4-5 évvel ezelött, a bátyám, Barti Tihamér egy jó kis csapatot szedett össze a szülőfalunkban, hogy az Udvarhely környéki árvízkárosultakon segítsünk. Meg is érkeztünk Nagy Kadácsra. Kiszállunk az autókból, smár rögtön kérdeztük is egymástól, hogy "itt biztos árvíz volt". A falusiak majd elmesélték, hogy biztos, árvíz volt a faluban, csak a moldvaiakhoz képest, ők nem vérták meg amig megérkezett a katonaság, nem várták meg, hogy érkezzenek a ProTv-sek, nem síránkoztak annyit a Tv-ben. Egyszerűen Pista Bácsi a 1 lóval kihúztak egy szekeret a vízből, majd a szekérrel összeszedték a ruháikat az udvarról, majd Jancsi bácsi 2 lóvával kiszedték Ferinek a traktorját és igy lassan és szépen kezdtek lábra állni. Amikor a katonság megérkezet, épp írtak egy pappírt, hogy igenis ott voltak, és azzal mentek is el, mert nem volt mit csinálni. Na ez a külömbség a székely és a moldvai között, MI NEM SÍRUNK, DOLGOZUNK

1 megjegyzés:

Unknown írta...

A székely jó munkás ember...

Megjegyzés küldése

Szólj hozzá!