2010. május 18., kedd

Greek crisis reloaded in Romania???

Ez a kérdés, válasszatok!

Én legalábbis nem tudom, a konkrét választ. Nem vagyok politikus, nem mélyültem még bele a politikában, annyira hogy tudjam mivel eszik és isszák egy országnak a vezetését és admisztrálását, de azért vak nem vagyok. Ahogy látom, Niculae diktátor kivégzése útán az országban SEMMI jó nem történt, azon kivül, hogy  magyar isklolákban, egyetemeken tanulhatunk, amit csakis az RMDSZ-nek köszönhetjük.

Nagyon sok minden, nem műkődik ebben az országban, nagyon sok mindent elhanyagol az állam, ami milló, sőt milliárd eurókat is hozhatna az állam kasszájához, de van kinek ezt magyarázni? Vegyük példának csak a málnát: nagyon sok "málna gyűjtőpont" van Harghita megyében. A nyáron, a szülőfalumban, legalább vagy 5 ilyen gyűjtőpont volt 3000 valamennyi lakós számára, és mit csinálnak a málnával? Begyűjtik az emberektől, amiért mocsok árat fizetnek, majd a málnát exportálják Lengyelországba, a lengyelek szépen lekvárt főznek belőle, és a románok nagy büszkén importálják a lekvárt, 4-szeres sőt 5-szörös áron, és sírunk hogy minden drága. Ugyanezt csinálják a tejjel, a gombával és a lista hidjétek el, hogy nagyon hosszú lenne.

Nincsenek megművelve a földek, nem termelünk elég búzát, hogy eleget tehessük a lakosságnak szükségleteinek, uh importálunk még búzát is. Az Európa Unió által kinált több milliárd értékű pályázatokhoz nem tudunk hozzáférni, ha nincs meg a megfelelő ismeretség.
Egyik ismerösöm, állatfarmot szeretett volna építeni EU-s pályázatokon keresztül. Megvolt a projekt, megvolt minden papír, megvolt az ő felének a pénze is, csak azok az emberkék akik a minisztériumnál ezzel foglalkoztak, azt mondtak "Fiam, ha nekünk is fizetsz, építesz farmot, ha nem, akkor nem", ennek a hallatára ez a gyerek szó szoros értelembe elküldte őket az anyjuk picsájába.

Vajon tényleg ennyire hidegen hadja az államfőket, hogy miért nem pályáznak az emberek több EU-s pénzért!? Vajon ennyire mélyen alszik a vezetőség, hogy nem tud ezekre a dolgokra is figyelni!? Kit kell hibáztatni? Ki felelős az ilyen jellegű dolgokért? Mindenki csak huzza a vállát, senki nem tud semmit. A komunizmus ideje alatt, miért műkődött minden? Miért voltak jobban megművelve a földek? Volt saját autó márka, a Dacia , volt saját lekvárunk, majdnem minden megvolt, ahhoz hogy az emberek ne halljanak éhen, és ne keljen importálni, több millió euró értékben minden szart amit az országban is meglehetne termelni.

Azt mondják nincs pénz, ezt én nem hiszem el, van pénz, biztos van pénz, csak nincs jól szétosztva, nem csinálhatjuk azt, hogy megvásárolunk tizen mit tudom én hány F16-os vadászrepülőt, több millió euroért, amelyek biztos ött fognak porosdni a hangárokban, és szembe röhögjük Cseke Attilát, amikor azt mondja az államfőnek, hogy kell még pénz, amit belefektessünk az egézségügyben, mert a patkányok már a betegeken alszanak, úgy néznek ki a korházaink.

Nagyjából, igy működik nállunk a Basescu - Boc ország, de ne sírjanak most azok akik ismét megszavazták a tengerészt, nekik kellett Basescu, most itt van Basescu. Menjenek és most áldják, építsenek neki szobrot.

Na és még egy bombát, akarnak bevezetni. Azt hogy a nyugdíjakat 15 %-al, és az állami fizetéseket 25%-al csökkentsék. Ez szerint a legjobb megoldás, ahhoz hogy a görögországi incidensek élőben lássuk az utcáinkon. Uh HAJRÁ!!!

Szerintetek, nem lenne jó ötlet az, hogy privatizáljanak bizonyos szektorokat, ahhoz hogy, a lakosságnak az a 6 százaléka ne fügjön az államtól, hogy ne keljen ismét sztrájkolnjunk azért, mert az állam csökkenti a fizetéseket?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Szólj hozzá!